A A A

AIPA în dialog cu Ambasada Italiei întru susținerea dezvoltării sectorului agricol

18/11/2019

Astăzi, conducerea Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) dar și reprezentanții unor asociații de profil ai sectorului agricol, au avut o întrevedere cu un oficial al ambasadei Italiei la Chișinău, însoțit de un grup de consultanți din domeniul agroindustrial, interesați în identificarea oportunităților de colaborare, privind dezvoltarea sectorului agricol atât din Republica Moldova precum și din Italia. 

În cadrul întrevederii, dialogul s-a axat pe oportunitățile de finanțare pe care statul le oferă sectorului agricol. Totodată, reprezentanții asociațiilor de profil au expus situația curentă în domeniile ce vizează sectorul zootehnic, horticol, etc. Reprezentanții Agenției au dat asigurări în acordarea suportului necesar investitorilor străini care doresc să dezvolte afaceri în domeniul agricol, reprezentând sector primordial al economiei țării noastre. 

 

În acest context, oaspeții s-au arătat mulțumiți dar și interesați de colaborare, urmând a fi inițiate și implementate pe viitor noi proiecte în vederea dezvoltării sectorului agricol din Republica Moldova.

 

Relații externe și comunicare

 022-220-386