A A A

Directorul AIPA a participat la cel mai important eveniment agricol din România, târgul ,,INDAGRA – 2019’’

01/11/2019

La 31 octombrie curent, directorul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), dl Vadim Curmei, a efectuat o vizită oficială în România, unde a participat în cadrul Conferinței privind oportunitățile de Afaceri Agricole cu SUA, cu genericul ,,Privește spre viitor în Agricultură’’ eveniment organizat în cadrul Expoziți Internaționale ,,INDAGRA – 2019’’, de către ambasada SUA la Bucureșiti în cooperare cu Camera de Industrie și Comerț și Industrie din  România.

Totodată, în cadrul vizitei directorul AIPA a avut o întrevedere cu omologul său dl Adrian - Ionuț Chesnoiu, Directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), unde s-a discutat despre fortificarea relațiilor bilaterale dintre cele două instituții prin prisma implementării Planului de acțiuni 2019-2020 elaborat în urma semnării Acordului de colaborare între cele două instituții. Discuțiile purtate s-au axat mai cu seamă pe modalitățile de digitalizare a proceselor interne și de interconectare cu bazele de date necesare facilitării accesului de către fermieri la sursele financiare dedicate dezvoltării zonelor rurale. Schimbul de opinii a generat noi idei și propuneri de colaborare pe viitor. În cadrul dialogului, dl Curmei și-a exprimat gratitudinea pentru suportul oferit de către AFIR în transpunerea bunelor practici în implementarea și dezvoltarea procesului de subvenționare.  

Relațiile de colaborare dintre APIA și AFIR au fost dintotdeauna eficiente, demonstrând rezultate palpabile în urma Acordurilor ce au fost încheiate anterior, prin sprijinul oferit necondiționat din partea partenerilor din România.

De menționat că, târgul “Indagra” este cel mai mare eveniment din industria alimentară, organizat peste Prut, deja de 10 ani. Acest eveniment a avut loc la Centrul Expozițional “Romexpo”.

 

Relații externe și comunicare

 022-220-386