A A A

Peste 170 mil. de lei au fost autorizate spre plată producătorilor agricoli

10/08/2018

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) informează că, începând cu 1 februarie și până în prezent, suma totală autorizată spre plată, constituie circa 170 milioane lei pentru 1452 dosare. Cele mai active raioane la depunerea dosarelor sunt: Edineț, Cahul, Căușeni. Totodată, cele mai solicitate măsuri de sprijin financiar de către producătorii agricoli sunt pentru: procurarea tehnicii și a utilajului agricol convențional, construcția caselor de ambalare și frigidere de păstrare a fructelor, strugurilor și legumelor, respectiv procurarea echipamentului No-Till și Mini-Till.

De menționat, că pentru anul curent mai sunt disponibile peste 500 mil. lei, prioritate având producătorii de fructe şi legume, cei din sectorul zootehnic, dar şi cei care vor investi în dezvoltarea infrastructurii postrecoltare și procesare.

AIPA va acorda tot sprijinul necesar producătorilor agricoli interesați să contribuie la dezvoltarea sectorului dat, prin crearea condițiilor mai bune în mediul rural, inclusiv cei care contribuie la creșterea atractivității sectorului agroindustrial al țării, drept ramură strategică a economiei naționale.

 

Reamintim că, perioada de recepționare a dosarelor de subvenționare pentru anul 2018, va dura până la  31 octombrie, curent.

Direcția relații externe, comunicare și raportare